Kinas bauxitimport nåede ny rekord i maj 2022

Ifølge data frigivet af General Administration of Customs onsdag den 22. juni nåede Kinas bauxitimportmængde et rekordhøjt niveau på 11,97 millioner tons i maj 2022. Det steg med 7,6 % måned for måned og 31,4 % år til år.

I maj var Australien den største eksportør af bauxit til Kina og leverede 3,09 millioner tons bauxit.På månedsbasis faldt dette tal med 0,95 %, men steg med 26,6 % år-til-år.Ifølge den generelle toldadministration var Australiens bauxitforsyning til Kina efter det sæsonmæssige fald i begyndelsen af ​​dette år relativt stabil i maj.I andet kvartal af 2022 steg Australiens bauxitproduktion, og Kinas import steg også.

Guinea er den næststørste eksportør af bauxit til Kina.I maj eksporterede Guinea 6,94 millioner tons bauxit til Kina, hvilket er det højeste niveau i de seneste år.På månedsbasis steg Guineas bauxiteksport til Kina med 19,08 %, en år-til-år stigning på 32,9 %.Bauxitten i Guinea bruges hovedsageligt i de nyligt idriftsatte indenlandske aluminiumraffinaderier i bosai Wanzhou og Wenfeng, Hebei.Stigende efterspørgsel har drevet Guineas malmimport til et nyt højdepunkt.

Indonesien var engang en stor leverandør af bauxit til Kina og eksporterede 1,74 millioner tons bauxit til Kina i maj 2022.Den steg med 40,7 % år-til-år, men faldt med 18,6 % måned for måned.Tidligere tegnede indonesisk bauxit sig for omkring 75 % af Kinas samlede import.Før Guinea kom med på listen over importerende lande, blev indonesiske malme hovedsageligt brugt til aluminiumoxidraffinaderier i Shandong.

I maj 2022 omfatter andre bauxitimporterende lande i Kina Montenegro, Tyrkiet og Malaysia.De eksporterede henholdsvis 49400 tons, 124900 tons og 22300 tons bauxit.
Den historiske vækst i Kinas bauxitimport viser dog, at landet i stigende grad er afhængig af importerede malme.På nuværende tidspunkt har Indonesien gentagne gange foreslået et forbud mod eksport af bauxit, mens Guineas interne forhold er ustabile, og risikoen for bauxiteksport stadig eksisterer.Z den direkte indvirkning vil være prisen på importeret bauxit.Mange malmhandlere har udtrykt optimistiske forventninger til den fremtidige pris på bauxit.

Kina import af aluminium


Indlægstid: 27. juni 2022